Ajankohtaista

Uutishuone

Vallankumous Jyväskylän tapaan

12.01.2017 | Kuukauden kasvo

Kahdesti kaupungin parhaaksi baariksi äänestetyn ravintola Revolutionin menestysresepti rakentuu monipuolisen palvelukokonaisuuden, laadukkaan ruuan ja rennon välittömällä asenteellaan asiakkaita hurmaavan henkilökunnan varaan.

Ravintola Revolutionin isoista ikkunoista avautuu avarat näkymät Jyväskylän Keskuskadulle. Tai pitäisikö sanoa päinvastoin, sillä isojen ikkunoiden kautta ravintolasta ympäröiville kaduille välittyvä rento ja välitön tunnelma on se vetovoima, joka houkuttelee Revolutioniin kävijöitä varhaisesta aamupäivästä myöhäiseen iltaan ja alkuyöhön saakka.

Revolution on S-ryhmän uniikkiravintola, joka on toiminut jyväskyläläisten lounaspaikkana, olohuoneena ja yökerhona huhtikuusta 2013 lähtien. Aikaisemmin samalla liikepaikalla sijaitsi S-ryhmän ketjuravintola Memphis.

”Memphisin tilalle toivottiin uutta ja freesiä liikeideaa, joka toisi runsaammin kävijöitä myös viikonloppuiltoihin. Sain aika vapaat kädet Revolutionin suunnitteluun”, kertoo ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen, joka hyppäsi Revolutionin ruoriin Jyväskylän Amarillon ravintolapäällikön paikalta.

Porukalla pöydille tanssimaan

Puhalaisen mukaan Revolutionin kohderyhmää ovat 23-35 -vuotiaat nuoret aikuiset, joille halutaan tarjota rentoa ja välitöntä palvelua. Päivisin ravintola on suosittu lounaspaikka, alkuillasta tarjoillaan à la carte -annoksia. Myöhemmin illalla Revolution muuttuu riehakkaaksi bilepaikaksi, jolloin discovalot välkkyvät ja pöydillä tanssiminenkin on sallittu.

”Revolution on profiloitunut erityisesti alkuillan aloittelupaikaksi. Lauantaisin yhdeksän jälkeen meillä on usein jopa tuhatkunta ihmistä juhlimassa. Olemme Jyväskylän ykköspaikka nuorille asiakkaille”, Puhalainen kuvailee.

Isojen ikkunoiden vetovoima paljastuu erityisesti viikonloppuiltoina, kun talo on täynnä ja bileet parhaimmillaan.

”Valot vilkkuvat ja väki tanssii pöydillä. Se näkyy ikkunoista tosi pitkälle, ja houkuttelee koko ajan lisää porukkaa mukaan”, Puhalainen hymyilee.

Lounas on arkipäivien kivijalka

Puhalainen sanoo, että yksi Revolutionin vahvuus on se, että ravintola kiinnostaa erilaisia asiakasryhmiä pitkin päivää. Arkipäivien kivijalka on lounas, jota tarjoillaan kello 10.30-14. Lounasruokailijoita käy keskimäärin 120 päivässä.

”Asiakas maksaa tiskille ja annostelee itse alkusalaatin, keiton ja leivän. Pääruoka tarjoillaan pöytiin. Nopeus on valttimme, saamme annokset pöytään 10-15 minuutissa tilauksesta. Vaihtoehdoista löytyvät keitto, kaksi burgeria, kolme erilaista salaattia ja päivittäin vaihtuva à la carte -annos.”

Lounastarjoilun päätyttyä vaihdetaan pelkkiin à la carte -annoksiin, jotka Puhalaisen mukaan ovat ”grillinkatkuista cross-kitcheniä pohjoismaisin maustein”. Ruokalistalta löytyy monipuolinen kattaus burgereita ja salaatteja sekä kalaa ja lihaa, jonka kypsennyksessä hyödynnetään puuhiiligrilliä.

”Meillä on Jyväskylän ainoa puuhiiligrilli, se tuo kivan säväyksen annoksiin. Panostamme annosten laatuun ja itse tekemiseen. Burgereiden lisäksi kestosuosikkeja ovat muun muassa glaseerattu porsas, friteerattu sinihomejuusto ja revitty ylikypsä häränniska. Nämä säilyvät listalla yleensä kaudesta toiseen. Ruokalistamme uudistetaan puolen vuoden välein, uusin lista otettiin käyttöön marraskuussa.”

Seitsemän ruokalajin fine dining

Puhalainen kehuu Revolutionin keittiömestari Pete Kilpeläistä visionääriksi, joka tykkää kokeilla ja ideoida uutta. Hän on Revolutionin ruokatuotteiden pääarkkitehti.

”Pete ideoi ja testaa, minä maistan ja annan mielipiteeni”, ravintolapäällikkö kuvailee sujuvaa työnjakoa.

Kaksikko on yhteistyössä ideoinut Revolutionille myös uudenlaisia ruokatapahtumia. Yksi niistä on marraskuun puolivälissä toteutettu Revolutionin fine dining -ilta seitsemän ruokalajin menuineen. Menun makupareina maisteltiin muun muassa kampasimpukkaa ja parmankinkkua, lohta, tervaa ja mustikkaa, taimenta ja kantarellia sekä kuusenkerkkä ja kinuskia.

”Halusimme ehdottomasti kokeilla myös fine diningia, sillä keittiöllämme on ammattitaito ja resurssit sellaisenkin toteuttamiseen. Jatkossa vastaava ilta saatetaan ottaa ohjelmaan 2-3 kuukauden välein”, Puhalainen sanoo.

Suosittuja ovat myös sunnuntaisin kerran kuukaudessa järjestettävät brunssit, jolloin pöytään katetaan muun muassa salaatteja, friteerattuja kanansiipiä ja monenlaista lihaa useamman jälkiruuan kera.
”Brunssit ovat vetäneet asiakkaita hyvin”, Puhalainen iloitsee.

Asenne ratkaisee

Revolutionin palvelukokonaisuutta täydentää pub, jossa juomien lisäksi tarjoillaan à la carte -listan ruokia. Pub on erityisesti urheilufanien suosiossa, sillä se on kotikaupungin jääkiekkojoukkue JYPin virallinen kisakatsomo.

”Näytämme kaikki koti- ja vieraspelit 11 tv-ruudulta ja kahdelta isolta screeniltä. Meillä on käytössä kaikki urheilukanavat. Pubissa korostuu olohuonemaisuus, meille tullaan viihtymään.”

Puhalaisen mukaan Revolutionin hyvin toimiva konsepti on toisinaan herättänyt keskustelua siitä, että paikasta pitäisi tehdä ketjuravintola. Ravintolapäällikkö kuitenkin torjuu idean jämäkästi.

”Miljöö ja ruoka eivät yksinään riitä, vaan Revolutionin menestyksen sinetöi upea henkilökunta, joka on luomassa juuri meille omintakeista tunnelmaa. Asiakkaat tulevat tänne myös henkilökunnan takia.”

Revolutionissa työskentelee vakituisesti noin 30 työntekijää. Suurin osa on vähän päälle parikymppisiä iältään kuten ravintolan pääkohderyhmäkin.

”Henkilökuntamme on jatkuvasti valmis laittamaan itsensä likoon. Meillä asioita lähestytään huumorin kautta. Pyrimme luomaan välittömän ja rennon ilmapiirin, meillä voidaan jopa halata tutuksi tulleita asiakkaita. Sopiva asenne ratkaisee myös työhaastatteluissa, en niinkään kysele, mitä kouluja hakija on käynyt. Kunhan asenne on kohdallaan, hommat oppii kyllä.”

3,5 vuotta kaupungissa toiminut ravintola onkin ollut asiakkaiden keskuudessa ilmeisen pidetty. Revolution on valittu kahdesti kaupungin parhaaksi baariksi Radio Cityn järjestämässä äänestyksessä.

”Ravintoloiden kilpailutilanne on Jyväskylässä aika kova, mutta me olemme pärjänneet hyvin. Markkinoinnissamme korostuu sosiaalisen median hyödyntäminen. Tärkein kanavamme on Facebook, mutta olemme läsnä myös Twitterissä. Somessakin menemme nuorekas ilme edellä”, Puhalainen kertoo.

Artikkeli on julkaistu Novan numerossa 10/16. 


Teksti: Krista Korpela-Kosonen
Kuva: Petri Blomqvist

Jaa sisältöä: