Ajankohtaista

Uutishuone

Turun Osuuskauppa investoi nyt hotelleihin

23.04.2019 | Kuukauden kasvo

Turun Osuuskauppa satsaa neljään mittavaan hotellihankkeeseen, joihin investoidaan lähivuosina noin sata miljoonaa euroa. Samalla Turkuun saadaan monta uutta ravintolaa.

Hotelliasiakas haluaa yhä enemmän yksilöllistä ja omiin tarpeisiinsa sopivaa palvelua. Se haastaa hotelleja erilaistumaan, jotta moninaiset asiakastarpeet tulevat entistä paremmin kohdatuiksi. Näin taustoittaa matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupan mittavia hotellihankkeita.

Turun Osuuskaupalla on käynnissä Turun alueella useita hotellihankkeita, joihin investoidaan vuoteen 2020 mennessä kaikkiaan noin sata miljoonaa euroa. Tänä keväänä niistä ehtii valmiiksi kaksi, kun uudistettu Original Sokos Hotel Wiklund avautui ja Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen uudistustyö valmistui.

Eskelisen mukaan Turun alueella on nyt vetovoimaa, joka rohkaisee mittaviin investointeihin. Matkailijat löytävät tiensä Turkuun etenkin kesäaikaan, jolloin kaupungissa on runsaasti tapahtumatarjontaa. Työn vuoksi Turkuun matkustetaan ympärivuotisesti. Kaupungissa on vahvaa teknologian, lääketieteen, biotalouden ja meriteollisuuden osaamista, joka tuo Turkuun sekä suomalaisia että kansainvälisiä työmatkailijoita.

”Turun Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskauppa täytti juuri 80 vuotta. Hotellit ovat aina olleet meille merkittävä toimiala. Haluamme tuoda neljällä käynnissä olevalla hotellihankkeellamme markkinoille uutta ja ennakkoluulotonta tarjontaa”, Eskelinen toteaa.

Urbaani keskustahotelli

Maaliskuussa Turun kauppatorin viereen avautunut Original Sokos Hotel Wiklund asettuu osaksi Sokos Wiklundin monipuolista viihtymisen, syömisen ja shoppailun kokonaisuutta. Hotellissa hyödynnetään osittain samalla paikalla syksyllä sulkeutuneen Original Sokos Hotel City Börsin tiloja, jotka on täysin uudistettu. Kokonaan uusia hotellihuoneita on rakennettu 52, ja yhteensä hotellissa on 112 huonetta.

”Original Sokos Hotel Wiklund on monipuolinen ja urbaani keskustahotelli, joka sopii laajalle asiakasryhmälle. Hotellin väreiltään ja tyyliltään rauhalliset huoneet ovat kuin levollinen syli keskustan sykkeestä, joka kuitenkin kaikkine palveluineen on heti siinä vieressä”, Eskelinen kuvailee.

Original Sokos Hotel Wiklundin yhteyteen tulee viisi uutta ravintolaa, joista Coffee House ehti avautua jo viime vuoden puolella. Hotelliasiakkaiden vastaanottopalvelut sijoittuvat kahvilaan, joka toimii myös hotellin aularavintolana.

Muut uudet ravintolat ovat italialaistyyppinen Trattoria, sosiaalisten kohtaamisten VENN sekä salaatteihin ja burgereihin erikoistunut Rapido. Yhdeksänteen kerrokseen nousee kattobaari Walo, jonka näkymät avautuvat kaupungin kattojen tasalle.

1920-luvun tunnelmaa

Lähes samanaikaisesti Wiklundin hotelli- ja ravintolakokonaisuuden kanssa valmiiksi ehti perinteikkään Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen uudistus. Yksilöllinen boutiquehotelli on uudistettu vanhaa kunnioittaen, sillä suojeltu rakennus on peräisin 1920-luvulta. Eskelisen mukaan hotellin sisutus ammentaa inspiraatiota 1920-luvun pirskahtelevasta tunnelmasta, jota kuvaa hyvin aikakauden suosikkitanssi charleston. 

Hotellin uutena ravintolana aloittaa liikeidealtaan uniikki Gunnar Eatery & Bar, jossa yhdistyvät sosiaalinen syöminen ja paikalliset raaka-aineet. ”Gunnar on mukava, rentojen kohtaamisten paikka, jossa kunnioitetaan laadukkaita raaka-aineita sekä hyvää ruokaa ja juomaa. Kehitystyössä on ollut mukana asiakasomistajistamme valikoidut Gunnarin Kummit.”

Kasvava Kupittaa saa uuden hotellin

Turun Osuuskaupan kolmas käynnissä oleva hotellihanke sijoittuu Kupittaan alueelle, joka on Turussa voimakkaasti kasvava ja kehittyvä tieteen, teknologian ja liike-elämän keskittymä. Alueella sijaitsee muun muassa tiede- ja teknologiakeskus Turku Science Park, Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopistollisen keskussairaalan toimintoja sekä useita suuria toimistorakennuksia.

”Turun Osuuskauppa on ensimmäinen hotellitoimija Kupittaan alueella. Avaamme 196 huoneen hotellin Kupittaan rautatieaseman yhteyteen keväällä 2020. Hotellin ravintolaksi tulee Bistro Elli”, Eskelinen kertoo.

Turun keskustassa Aurajoen rannalla sijaitsevaan Radisson Blu Marina Palaceen on suunnitteilla 124 huoneen laajennus, joka valmistuu arviolta 1,5 vuoden kuluttua.  Hotelli on etenkin ulkomaisten matkailijoiden suosiossa.

”Marina Palacen asiakkaista noin 50 prosenttia tulee ulkomailta, kun taas Sokos Hotelleissa heidän osuuteensa on noin 10 prosenttia. Sokos Hotels on kotimainen brändi, kun taas Radisson Blu tunnetaan kansainvälisesti”, Eskelinen tarkentaa.

Tapahtumat ja ravintolat kiinnostavat

Eskelisen mukaan matkailu on tällä hetkellä hyvin kehittyvä toimiala, jonka kasvunäkymät ovat positiiviset. Suomen ja muiden Pohjoismaiden imago houkuttelevana matkailukohteena on entisestään vahvistunut.

”Suomeen saapuva kansainvälinen matkailija tutustuu usein ensimmäiseksi pääkaupunkiseutuun, mutta heti sen jälkeen osansa saavat myös kakkoskaupungit eli Turku ja Tampere.”

Eskelinen kertoo, että suomalaisille vapaa-ajan matkustajille Turku on ennen kaikkea kesäkaupunki. Heinäkuussa hotellit ovat täynnä. Suosittuja vuosittaisia kesätapahtumia ovat esimerkiksi Turun keskiaikaiset markkinat, Ruisrock, Down By The Laituri -musiikkifestivaali sekä ruokakulttuuriin keskittyvä Turku Food & Wine Festival.

”Turku on mielenkiintoinen ravintolakaupunki, jonne on muodostunut ravintolamatkailuakin. Monet matkailijat valitsevat jo etukäteen esimerkiksi blogien, sosiaalisen median ja muiden suositusten perusteella, missä ravintoloissa he aikovat käydä. Ruoka kruunaa matkustuskokemuksen.”

Lähimatkailu on nousussa oleva trendi, jonka Eskelinen uskoo pian näkyvän entistä enemmän Turussakin. Pääkaupunkiseudulla staycation on ollut jo muutaman vuoden yleistyvä ilmiö. Aina ei tarvitse matkustaa kauas, vaan vuorokauden, parin mittainen hotelliloma vietetäänkin omassa kotikaupungissa.

Artikkeli on julkaistu Novan numerossa 3/19.

Lue Nova-lehteä täällä!


Teksti: Krista Korpela-Kosonen
Kuva: Timo Mäkipää

Jaa sisältöä: