Ajankohtaista

Uutishuone

Mistä saan apua nettitilaamiseen?

11.04.2016 | Novalainen vastaa

Mistä saan apua nettitilaamiseen?

Ensimmäiseksi kannattaa ottaa yhteyttä omaan myyjään. Jos myyjä ei pysty auttamaan, ohjaa hän eteenpäin nettitukeen. Meira Novalle on perustettu nettitukitiimi jonka tehtävänä on opastaa tilausjärjestelmän käytössä. Nettituki hoitaa myös kaikki salasanoihin liittyvät kysymykset, joten niitä koskevissa ongelmatilanteissa kannattaa olla suoraan sinne yhteydessä. Yhteystiedot löytyvät muun muassa Meira Novan nettisivuilta.

Mitä jos olen jo lähettänyt tilauksen, mutta haluan tilata vielä lisää?

Tee tällöin uusi tilaus, johon laitat vain ensimmäisestä tilauksesta poisjääneet tuotteet. Näin vältät tuplatilauksen riskin.

Mistä tiedän, että tilaus on mennyt perille?

Tallennetusta tilauksesta syntyy tilausvahvistus. Vahvistuksia voi käydä myöhemmin tarkistamassa nettitilausjärjestelmässä kohdassa Omat tapahtumat, sieltä Tapahtumat ja Näytä tilaukset. Sieltä tilauksen voi tarvittaessa myös tulostaa.

Miten toimin, jos olen laittanut tilaukseeni väärän toimituspäivän?

Tässä on syytä olla tarkkana ja tarkistaa huolella toimituspäivät rivikohtaisesti ennen kuin lähettää tilauksen. Jos kuitenkin huomaa lähetetyssä tilauksessa väärän toimituspäivän, kannattaa välittömästi ottaa yhteys omaan myyntikonttoriin. Siellä tarkistetaan, pystytäänkö muutoksia vielä tekemään. Osa riveistä siirtyy välittömästi tavarantoimittajien sähköisiin järjestelmiin, jolloin muutoksia voi olla mahdoton tehdä. Etenkin juhlapyhien lähestyessä kannattaa olla erityisen huolellinen toimituspäivän suhteen, sillä pyhät tuovat usein välipäivän toimituksiin.

Mitä teen, jos järjestelmä herjaa tuotteen kohdalla?

Mahdolliset virheelliset tuoterivit pitää poistaa, jotta tilauksen voi lähettää. Virheellisen tuotteen tilalle kannattaa etsiä korvaava tuoteluettelosta.

Olin tekemässä tilausta, mutta se jäi kesken. Onko se kadonnut?

Aloitettu tilaus pysyy kyllä tallessa. Kun klikkaa Näytä perustilaukset tilausjärjestelmän kohdassa Omat tapahtumat, löytyy ylimpänä perustilauksen automaattitallennus. Tämä käydään hyväksymässä ja jatketaan tilausta sen jälkeen normaalisti. Nettikauppa sulkeutuu tietoturvallisuussyistä, jos tilausta tehdessä ei tapahdu päivityksiä 15 minuutin aikana.

Miksi järjestelmästä kannattaa tarkistaa omat tiedot?

Aika ajoin kannattaa tarkistaa, että omat tiedot ovat nettitilausjärjestelmässä oikein. Tärkeitä tarkistettavia tietoja ovat Asiakastietolomakkeen yhteystiedot sekä perustilausten ajantasaisuus. Yhteystietojen oikeellisuus on tärkeää esimerkiksi takaisinvedoista tiedotettaessa. Myös yli vuoden vanhat perustilaukset kannattaa poistaa järjestelmästä. Niissä voi olla tuotteita, joita ei enää ole valikoimassa, jolloin ne hidastavat tilaamisprosessia.


Anne Sandberg
Nettipäällikkö
Meira Nova Oy


Jaa sisältöä: